garantie:

Wij streven ernaar om alle bestelling in perfecte staat af te leveren. Toch kan het wel eens voorkomen, dat artikelen beschadigen door transport. Gebreken dienen direct na levering aan ons te worden gemeld.

De garantietermijn van Modekriebels komt overeen met de fabrieksgarantie. Indien de klacht binnen het garantietermijn valt, zal Modekriebels de totale schade vergoeden.

KlaChten

Heb je een klacht? We raden je dan aan om je klacht eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar: info@modekriebels.nl. Wij kunnen een klacht alleen in behandeling nemen met een vermelding van je ordernummer, een juiste omschrijving van de klacht en een duidelijke foto. Na ontvangst van jouw melding, zullen wij onze uiterste best doen om de klacht zo goed mogelijk op te lossen. 

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password